Masuratori

VadiTex - Masuratori

Masuratori perdele si draperii

Aceasta etapa este foarte importanta pentru a stabili dimensiunile necesare ale tesaturilor, astfel incat decorarea ferestrelor sa fie realizata la cel mai inalt grad de profesionalism. Prin urmare, folosim aparatura de ultima generatie, care permite masuratori foarte precise.

Serviciul de masurare la domiciliu si de consultanta la fata locului este realizat de personal specializat care va poate ghida in alegerea solutiilor potrivite pentru spatiul dumneavoastra. Aceasta etapa de masuratoare este foarte importanta in procesul de amenajare a unei incaperi.

Masuratorile vor fi facute in functie de sistemul de prindere ales, apoi vom determina metrajul necesar confectionarii perdelelor si draperiilor.

Cum se masoara lungimea perdelei si a draperiei

In primul rand trebuie sa te decizi cat de lungi vrei sa fie, in functie de preferinte si camera unde va sta. Vrei o draperie si o perdea scurta, pana la pervaz, o draperie si o perdea medie, peste pervaz sau o draperie si o perdea pana la podea?

Dupa ce ai stabilit cat de lungi vrei sa fie perdelele si draperiile, trebuie sa pozitionezi, asta in cazul in care nu este deja montat, sistemul de prindere (galeria, sina, bara de sustinere etc).

  1. perdeaua si draperia pana la pervaz (glaf) – lungimea unei draperii si perdele scurte se termina cu 1,25 – 1,5 cm deasupra pervazului (glafului). Masuratoarea incepe de la sistemul de prindere si se termina deasupra pervazului (glafului) cu 1,25 – 1,5 cm,
  2. perdeaua si draperia peste pervaz (glaf) – perdeau si draperia medie, care se termina peste pervaz (glaf) trebuie sa fie cu 10-15 cm peste acesta. Aici intervin si preferintele personale cat si pozitionarea caloriferului. In cazul in care exista calorifer, perdeaua si draperia trebuie sa fie cu 3-5 cm deasupra acestuia,
  3. perdeaua si draperia pana la podea – lungimea va porni de la sistemul de prindere si se va termina cu 1-2 cm deasupra podelei. In cazul in care vrei ca perdeaua si draperia sa stea pe podea, adunci mai adaugi 15-20 cm la lungimea normala.

Cum se masoara latimea perdelei si a draperiei

Latimea perdelei si draperiei se masoara in functie de sistemul de prindere deja existent sau care urmeaza sa-l montezi si de designul si apectul perdelei si draperiei.

  1. latimea perdelelor si draperiilor cu model – perdelele si draperiile cu model nu trebuie sa fie atat de bogate, cu prea multe falduri si cute pentru ca vor pierde din detalii. Latimea perdelei si draperiei se calculeaza astfel: lungimea sistemului de prindere x 2. Daca vrei sa faci 2 perdele pentru a avea acces mai usor la geam, imparti latimea la 2. Latime perdea din 2 bucati = lungime sistem prindere x 2 / 2,
  2. latimea perdelelor si draperiilor simple – pentru draperiile si perdelele simple, fara model este bine sa iei o latime mai mare, astfel incat sa fie mai “bogate”. Latimea se calculeaza astfel: lungimea sistemului de prindere x 2,5. Daca vrei sa faci 2 perdele pentru a avea acces mai usor la geam, imparti latimea la 2. Latime perdea din 2 bucati = lungime sistem prindere x 2,5 / 2.

Procesul de masurare pentru perdele si draperii se poate desfasura in conditiile in care locuinta dumneavoastra este intr-un stadiu final – pardoseala este montata, tavanul este finisat. Este nevoie de stabilirea unei programari anterioare.

Testimoniale

„Perdelele si draperiile sunt superbe, materialul fiind de o calitate exceptionala. Mulțumim echipei VadiTex pentru profesionalismul lor. ”

Andrei

“As recomanda Vaditex prietenilor – personalul a fost foarte amabil si ne-au ajutat cu sfaturi pentru a alege modelul perfect.”

Ana-Maria

“Am ales VadiTex datorita raspunsului foarte prompt, ideilor creative, profesionalismului și eficienței. Foarte fericita ca am ales VadiTex.”

Daniela

A fi inspirat

Ideile noastre de design